Minggu, 08 September 2019

Ongevraagde naakten gedetecteerd en verwijderd door AI

A woman on her smartphone

Software die ongevraagde penisfoto's via privéberichten op Twitter kan detecteren en verwijderen, wordt ontwikkeld door onderzoekers in Seattle.

Het project werd gestart nadat ontwikkelaar Kelsey Bressler een ongevraagde naaktfoto van een man had ontvangen.

Ze helpt nu een vriend een kunstmatig intelligentiesysteem te verfijnen dat de ongewenste penisafbeeldingen kan detecteren en verwijderen voordat ze ooit worden gezien.

Ze zei dat sociale netwerken meer kunnen doen om gebruikers te beschermen tegen cyberflitsen.

"Wanneer u een ongevraagde foto ontvangt, voelt deze respectloos en schendt", vertelde Bressler aan de BBC.

"Het is het virtuele equivalent van iemand op straat flitsen. Je geeft hem geen kans om toestemming te geven, je dwingt het beeld op hem af, en dat is nooit OK."

Om het kunstmatige intelligentiesysteem te testen en te trainen, hebben mevrouw Bressler en haar team een ​​Twitter-inbox opgezet waar mannen werden uitgenodigd om "naaktfoto's te sturen voor de wetenschap".

Zoveel hebben hun naaktfoto's aangeboden dat het team de inbox moest sluiten.

'Groot succes'
Uit eerste tests bleek dat het systeem werd "bedrogen" door een man die een kooi over zijn geslachtsdelen droeg.

Een foto van een penis bedekt met glitter werd ook gemist door de software.

Mevrouw Bressler zei echter dat de software een "enorm succes" was als het ging om het detecteren van "vanille" penisfoto's en naakten.

"Ik zie het probleem bijna dagelijks in mijn nieuwsfeed aan de orde komen, maar Twitter heeft nog niet aangetoond dat ze genoeg geven om een ​​oplossing te vinden," vertelde mevrouw Bressler aan de BBC.

"Als deze technologie binnen een paar dagen zou kunnen worden gemaakt, weet ik niet zeker waarom technologiebedrijven geen soortgelijke initiatieven hebben geleid.

"Mensen zeggen dat de eenvoudige oplossing is om uw berichten te sluiten - maar we zouden ons niet moeten afsluiten voor de wereld omdat sommige mensen niet weten hoe ze zich moeten gedragen."

Mevrouw Bressler zei dat het team open stond voor het delen van zijn onderzoek met Twitter toen het project klaar was.

MIT Media Lab-hoofd Joichi Ito neemt ontslag over Epstein-donaties

Joichi Ito, Director of the Media Lab of the Massachusetts Institute of Technology

Het hoofd van MIT's Media Lab heeft ontslag genomen na onthullingen over de financiële banden van het academische centrum met de overleden Amerikaanse financier Jeffrey Epstein.

MIT-president Rafael Reif bevestigde het ontslag van Joichi Ito op zaterdag na berichten in de media.

Reif voegde eraan toe dat de universiteit een advocatenkantoor inhuurt om een onafhankelijke beoordeling uit te voeren.

Het komt een dag na een artikel in New Yorker waarin donaties werden beschreven die Epstein voor MIT heeft gedaan en gevraagd.

Het artikel beweerde ook dat het MIT-personeel de relatie van de universiteit met Epstein wilde verbergen, die in de gevangenis stierf in afwachting van een proces wegens aanklacht wegens sekshandel.

"De acceptatie van de Epstein-geschenken hield een beoordelingsfout in", zei Reif in een verklaring.

In een e-mail gepubliceerd door de New York Times, vertelde de heer Ito de universiteitsproost Martin Schmidt dat hij het besluit had genomen om terug te treden "na de afgelopen dagen en weken veel aandacht te hebben besteed aan de kwestie".

Hij verontschuldigde zich voor een afzonderlijke e-mail aan leden van het Lab en zei: "Hoewel dit hoofdstuk echt moeilijk is, heb ik er alle vertrouwen in dat het lab zal volharden."

De heer Ito deelde de e-mails met de New York Times, waar hij sinds 2012 bestuurslid is.

Volgens de New Yorker laten interne MIT-e-mails en documenten zien dat, hoewel Epstein op de zwarte lijst stond van de officiële donordatabase van de universiteit, de heer Ito en andere Lab-medewerkers bijdragen van hem bleven accepteren en actief probeerden te verbergen waar ze vandaan kwamen.

Naar verluidt werd Epstein ook geraadpleegd over het gebruik van fondsen en diende als tussenpersoon tussen het Lab en andere rijke donoren.

De New Yorker beweert dat Epstein heeft geholpen om ten minste $ 7,5 miljoen (£ 6,1 miljoen) te verdienen aan donaties, waaronder $ 2 miljoen van Microsoft-oprichter Bill Gates.

De heer Ito heeft erkend dat hij een donatie van $ 525.000 van Epstein heeft aanvaard, samen met $ 1,2 miljoen voor zijn eigen persoonlijke beleggingsfondsen.

Een woordvoerder van de heer Gates vertelde de New Yorker dat "elke bewering dat Epstein programmatische of persoonlijke subsidieverlening voor Bill Gates regisseerde volkomen onjuist is".

De heer Ito onthulde voor het eerst in augustus dat hij donaties van de heer Epstein had aanvaard, samen met investeringen in zijn eigen persoonlijke fondsen.

De openbaring gaf aanleiding tot zijn ontslag als directeur en twee academische medewerkers kondigden plannen aan om het lab te verlaten.

De heer Ito ontmoette begin deze week ongeveer 200 personeelsleden om zich opnieuw te verontschuldigen en het centrum te proberen goed te maken.

Maar tegen het einde van de vergadering onderbrak Nicholas Negroponte, een oprichter van het Lab, en zei dat hij de heer Ito had verteld de donatie te nemen en het opnieuw zou doen.

Afbeelding copyrightGETTY IMAGES
Afbeelding bijschrift
Het Media Lab zat achter verschillende technologische innovaties
Volgens de MIT Technology Review eindigde de bijeenkomst met één vrouw in tranen. Een ander zei tegen de heer Negroponte dat hij moest 'zwijgen' en voegde eraan toe: 'We hebben de afgelopen acht jaar uw rommel opgeruimd.'

MIT's Media Lab is een interdisciplinair onderzoekscentrum opgericht in 1985.

Het heeft achter verschillende technologische innovaties gestaan, waaronder de elektronische inkt die wordt gebruikt in de Amazon Kindle en het videogame Guitar Hero.

Veel van de financiering van het lab komt van bijna 90 bedrijfssponsors, hoewel deze bedrijven geen onderzoek mogen ondersteunen of leiden.

BBC en technologiebedrijven bundelen hun krachten om desinformatie te bestrijden

De BBC en enkele van de grootste namen in de journalistiek en technologie hebben plannen aangekondigd om zogenaamd "nepnieuws" aan te pakken.

De nieuwe maatregelen omvatten een systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor gebruik tijdens verkiezingen of wanneer levens in gevaar kunnen komen, extra online onderwijs en verbeterde toegang tot onpartijdige middelen voor kiezers.

Grote uitgevers, Google, Twitter en Facebook hebben het schema helpen bedenken.

De BBC zei dat de bewegingen "cruciale stappen" waren in de strijd tegen desinformatie.

Hieruit volgt kritiek van grote technologiebedrijven die onvoldoende hebben gedaan om de verspreiding van "vals nieuws" te voorkomen - van schrik over vaccins tot verhalen die zijn vervaardigd om verkiezingen te beïnvloeden.

Andere recente gebeurtenissen, zoals de Indiase verkiezingen van dit jaar, hebben ook gewezen op de gevaren van desinformatie en het risico dat dit vormt voor de democratie.


Media-titel Damian Collins, voorzitter van de commissie, zegt dat "geavanceerd" nepnieuws een "crisis voor de democratie" veroorzaakt
Eerder deze zomer organiseerde de BBC een Trusted News Summit, waar senioren van grote internationale technologiebedrijven en publicaties bijeenkwamen om het probleem aan te pakken.

De groep heeft nieuwe plannen opgesteld, waaronder:

Systeem voor vroegtijdige waarschuwing: een systeem creëren zodat organisaties elkaar snel kunnen waarschuwen wanneer ze desinformatie ontdekken die het menselijk leven bedreigt of de democratie verstoort tijdens verkiezingen. De nadruk zal liggen op snel en collectief bewegen om desinformatie te ondermijnen voordat deze zich kan handhaven.
Media-educatie: een gezamenlijke online media-educatiecampagne ter ondersteuning en promotie van berichten over media-educatie.
Kiezerinformatie: samenwerking op het gebied van burgerinformatie rond verkiezingen, dus er is een gemeenschappelijke manier om uit te leggen hoe en waar te stemmen.
Gedeeld leren: vooral rond spraakmakende verkiezingen.
BBC-directeur-generaal Tony Hall zei: "Desinformatie en zogenaamd nepnieuws vormen een bedreiging voor ons allemaal. In het ergste geval kan het een ernstige bedreiging vormen voor de democratie en zelfs voor het leven van mensen.

"Deze top heeft de vastberadenheid getoond om collectieve actie te ondernemen om dit probleem te bestrijden en we hebben een aantal cruciale stappen afgesproken om dit te bereiken."

Verdere details zullen later worden vrijgegeven.